Corrigerend ondergoed is een soort kleding die in direct contact staat met de huid en helpt om verschillende delen van het lichaam vorm te geven. Laten we dus eens kijken naar de verschillende soorten die er bestaan, wat ze allemaal kunnen doen, en hoe je de juiste maat en mate van compressie kiest.

Wat voor corrigerend ondergoed kun je kopen?

Corrigerend ondergoed helpt vrouwen (en mannen) snel hun droomfiguur te verkrijgen. Afhankelijk van het type kan het specifieke lichaamsdelen verstevigen. Welke opties zijn er momenteel beschikbaar?

  • Corrigerende body's - geschikt voor het vormgeven van de billen, maar ook van de taille en buik. In de winter houdt zo'n body bovendien de rug en vooral de heupen warm.
  • Corrigerende hemdjes - bedoeld voor het vormgeven van de bovenste helft van het lichaam. Er zijn ook langere modellen die ook het achterwerk vormgeven.
  • Corrigerende beha's - hebben een puur praktische functie. Ze kunnen geschikt zijn voor fysiek actieve vrouwen met grotere borsten om pijnlijk stuiteren tijdens het sporten te voorkomen.
  • Corrigerende gordels - vormen, modelleren en verminderen het volume en vormen de buik en heupen. Geschikt voor zowel vrouwen als mannen.
  • Corrigerende T-shirts, hemdjes en boxershorts - mannen kunnen ook dit type corrigerend ondergoed gebruiken om hun figuur te vormen, dat meestal onder overhemden en broeken wordt gedragen.
  • Corrigerende slips - helpen vooral bij het vormgeven van de billen. Je hebt de keuze uit klassieke slips, of modellen met een hoge taille die ook de taille en buik vormgeven.
  • Corrigerende onderrokken - ondergoed dat in principe het hele figuur kan vormgeven en vooral wordt gebruikt bij speciale gelegenheden.
  • Corrigerende leggings - helpen niet alleen bij het vormgeven van de dijen, maar sommige modellen helpen ook andere delen van het lichaam te vormen. Ze kunnen ook worden gebruikt voor sportactiviteiten.

Waarom zou je kiezen voor figuurcorrigerend ondergoed?

Zoals uit de voorgaande regels blijkt, kan dit type kleding breed worden toegepast en helpt het bij veel problemen. Laten we nu eens kijken wat figuurcorrigerend ondergoed allemaal kan doen.

  • Het zorgt voor een slanke taille. Hiermee kan het vrouwelijke rondingen benadrukken, waarnaar veel vrouwen verlangen, maar die ze op natuurlijke wijze niet kunnen bereiken.
  • Het garandeert een platte buik. Een overhangende buik geeft vrouwen vaak niet veel zelfvertrouwen, maar dat kan snel veranderen met figuurcorrigerend ondergoed.
  • Het helpt bij het vormen van een rond achterwerk. Corrigerende slips, hemdjes, leggings of boxershorts kunnen de gewenste vorm aan je achterwerk geven.
  • Het maakt de benen effectief slanker. Vooral corrigerende leggings kunnen de dijen perfect vormen, en eventueel ook de kuiten, wat net zo belangrijk kan zijn.
  • Het heeft ook praktische eigenschappen. Figuurcorrigerend ondergoed kan niet alleen helpen met zelfvertrouwen, maar het is ook geschikt als aanvulling op sportieve en andere fysieke activiteiten.
  • Het is voor iedereen bedoeld. Dit ondergoed is niet alleen voor vollere personen. Het helpt ook de figuur van slankere individuen te vormen en kan worden gebruikt om te voorkomen dat de naden van gewoon ondergoed onder kleding zichtbaar zijn, wat handig kan zijn, bijvoorbeeld onder avondjurken.
  • Het ziet er geweldig uit. Praktische functionaliteit is slechts één eigenschap van figuurcorrigerend ondergoed. Als je naar het aanbod kijkt, zul je zien dat het ook visueel erg mooi kan zijn.
  • Je zult je comfortabel voelen. Sommige mensen zijn bang dat ze zich ongemakkelijk zullen voelen in dergelijk ondergoed. Maar dat hoeft niet, je hoeft alleen maar de juiste maat en mate van compressie te kiezen...


Hoe kies je de juiste maat en mate van compressie voor figuurcorrigerend ondergoed?

Figuurcorrigerend ondergoed kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Meestal gaat het om synthetische materialen, voornamelijk elastaan en polyamide. Bij het kiezen moet je echter vooral letten op de juiste pasvorm en maat, wat essentieel is voor functionaliteit en comfort. De juiste maat moet overeenkomen met de maat van je gewone ondergoed. Te kleine of te grote modellen zullen noch effectief, noch comfortabel zijn om te dragen. Bij figuurcorrigerend ondergoed moet je ook letten op de mate van compressie ("Level"). Je hebt drie opties:

  • Soft Control (Niveau 1) - dit type figuurcorrigerend ondergoed zorgt voor lichte vormgeving en compressie, dus het is echt heel comfortabel en kan elke dag zonder problemen gedragen worden.
  • Mid Control (Niveau 2) - deze modellen comprimeren meer, dus ze kunnen de figuur effectiever vormgeven. Ook in dit geval kun je ze regelmatig dragen, dus praktisch elke dag.
  • Max Control (Niveau 3) - ondergoed gemaakt van stevige materialen die echt aanzienlijk kunnen afslanken. Aan de andere kant is het niet geschikt voor regelmatig dragen en moet je het alleen bij speciale gelegenheden dragen.

Een laatste tip: misschien wil je weten hoe je voor figuurcorrigerend ondergoed moet zorgen. Hoewel het in de wasmachine gewassen kan worden, moet je een mild wasprogramma kiezen. Bovendien wordt het gebruik van wasverzachter over het algemeen niet aanbevolen en moet je het absoluut niet in de droger drogen of strijken. Deze handelingen kunnen het namelijk onherstelbaar beschadigen.